Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.  További információ adatvédelmi nyilatkozatunkban található.

Tudnivalók a baba textilpelenka használatáról

Tudnivalók a baba textilpelenka használatáról

A kicsiket egy nap több alkalommal is tisztába kell tenni, a művelethez pedig remek megoldást kínál a baba textilpelenka. A használatának számos előnye van, így nem csoda, hogy sokan már nem az egyszer használatos változatokat választják. 

A mellette szóló érvek közül az egyik legerősebb, hogy környezettudatos alternatívát jelent a pelenkázásra. Ugyanakkor ezenkívül sok más szempontot is fel lehet sorakoztatni mellette. Például azt, hogy a piciknek sokkal kellemesebb érzést biztosítanak, arról nem is beszélve, hogy a pelenkázáson kívül másra is használható. 

Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy röviden összefoglaljuk, miért is annyira nagyszerűek a minőségi textilpelenkák. Először is megtudhatod, hogy mi is az a textilpelenka, és milyen előnyei vannak. Utána pedig arról is megosztunk néhány gondolatot, hogy pontosan hogyan is kell használni a textilből készülő pelenkákat.


 

Mi az a baba textilpelenka?

Mint ahogy a nevében is benne van, a textilpelenka egy olyan pelenka, ami valamilyen textilből készül. Ellenben a hagyományos típusú változatokkal, amiket jellemzően valamilyen mesterséges anyagból gyártanak.

Ami az anyagot illeti, nálunk 100%-ban tetra pamutból készülő pelusokat találsz, amik kiváló nedvszívó és légáteresztő képességgel rendelkeznek. Magas minőségüknek köszönhetően sokáig tudod használni őket, még a sokadik mosás után sem deformálódnak el. Nem lesznek bolyhosak és a szín, illetve a minta sem kopik rajtuk.

Milyen előnyei vannak a használatának?

A textilpelenka elsősorban annak köszönheti a népszerűségét, hogy természetes anyagból készül. Ez nagyon fontos azok számára, akik odafigyelnek a környezetvédelemre és a bolygónk sorsára.

A hagyományos pelenkákat egy használat után kidobhatjuk a kukába, ami az ökológiai lábnyomunk szempontjából jelentős mértékű pazarlást jelent. A textil változatokat viszont egymás után többször is felhasználhatjuk, miután alaposan kimostuk őket és eltávolítottuk róluk a szennyeződéseket.

Másrészről sokan a nevelés miatt használnak természetes anyagú kiegészítőket, mert azt vallják, hogy példamutatással tudják környezettudatosságra nevelni a csemetéiket. Ezt pedig nem lehet elég korán kezdeni. Ha a baba már egészen pici korában megszokja a természetes tárgyak közelségét, akkor később ez lesz számára a normális.

Ezenkívül előnye az is, hogy a textilpelenka sok minden másra is használható. Például a pici alá lehet tenni, amikor felfekteted a pelenkázóasztalra vagy ha törölni kell, akkor is jó szolgálatot tesz.

Ráadásul különböző színekben és mintákban is kapható, így olyat tudsz választani, ami szépen passzol a babaszobához. Ez az újszülött pelenkacsomag például remek választás, ha kislányod van, ugyanis 10db fehér és 10 db lányos kivitelben készülő pelenkát tartalmaz. 

Hogyan történik a pelenkázás?

A textilpelenkákkal úgy tudod elvégezni a műveletet, hogy a megfelelő módon összehajtogatod az anyagot. A hajtogatást követően pedig csak annyi a dolgod, hogy pelenkacsatokkal rögzíted a babádon. 

A textilpelenkák egyik legnagyobb előnye más típusú pelenkákhoz képest, hogy moshatóak. Ez azt jelenti, hogy egynél többször is fel tudjuk használni őket. Az már csak egyfajta ráadás, hogy a kellemes anyaguk miatt a babák is nagyon szeretik.

Webáruházunk termékei között természetesen ezeket is megtalálod ugyanúgy, ahogy sok minden más babaholmit is. Többek között az alváshoz, az utazáshoz és a babaszoba dekorálásához szükséges termékek is elérhetőek.