Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.  További információ adatvédelmi nyilatkozatunkban található.

Milyen gyerek fürdőköntöst válassz?

Milyen gyerek fürdőköntöst válassz?

Ugyanúgy, ahogy az etetés és az altatás, a fürdetés is sokáig egy mindennapos tevékenység a kisgyerekes családok életében. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kéznél legyen egy megfelelő kialakítású gyerek fürdőköntös is, amit rá tudsz adni a csemetédre.

Amikor ugyanis kiszáll a fürdőkádból, a szobahőmérsékletet nem fogja annyira melegnek érezni. Ha ilyenkor gyorsan ráadsz egy pihe-puha fürdőköntöst, akkor az melegen tudja tartani a testét. Ezzel pedig elkerülheted, hogy megfázzon.

Mielőtt leteszed a voksodat valamelyik mellett, érdemes átgondolni, hogy milyen gyerek fürdőköntöst válassz. Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy adjunk neked egy kis segítséget ehhez. Elmondjuk, hogy mi a legfontosabb szempont, amit mindenképp figyelembe kell venned, majd az egyéb jellemzőket is sorra vesszük.

Gyerekbarát anyag: az egyik legfontosabb szempont

A kisgyerekek bőre még nagyon érzékeny a külső hatásokkal szemben. Így nagyon oda kell figyelni, hogy milyen anyagból készülnek azok a holmik, amiket rájuk adunk. Egy nem megfelelő anyag bőrirritációt okozhat, ami kellemetlen tünetekkel, például viszketéssel, szúró érzéssel vagy bőrpirossággal jár. 

Amikor tehát a megfelelő gyerek fürdőköntöst keresed, akkor mindenképp figyelj az anyagra! A pamut remek választásnak bizonyul, hiszen természetességénél fogva kellemes érzetet ad a bőrnek. Továbbá az is nagy előnye, hogy kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy alatta nagyon jól tud “lélegezni” a bőr.

A Zoolandia fürdőköpeny ideális választás lehet nektek is, hiszen 100%-os a pamuttartalma és termofrottír anyag is van benne. Elképesztően puha tapintású és meleg, a kapucni részén pedig két nyuszifül is lóg, ami nagyon aranyossá teszi. 

Milyen egyéb jellemzőkre érdemes figyelned?

Az anyag mellett fontos szempont lehet a fürdőköntös kinézete, amibe beletartozik a szín és a minta is. Pontosan tudjuk, hogy milyen nagy örömet tud okozni belebújni egy olyan holmiba, ami nemcsak puha, hanem szép is. Így hát nem is volt kérdés számunkra, hogy olyan köntösöket fogunk kínálni, amik esztétikai értékkel is bírnak. 

Kedves színek és különleges minták köszönnek vissza róluk, ráadásul mindegyik valamelyik kollekció részeként készül. Ez azt jelenti, hogy sok más gyerekholmit is be tudsz szerezni nálunk, amik anyagösszetételben és kinézetben is tökéletesen passzolnak egymáshoz. Ha ezeket a termékeket egy helyen szeretnéd látni, akkor kattints a “Kollekciók” menüpontunkra!

A méret is számít!

Gyerek fürdőköntös választásakor természetesen a méret is rengeteget számít. Ez ugyanis nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a csemetéd kényelmesnek érzi-e a viseletét. Nálunk 48 x 31 cm-es köntösöket találsz, amiknek az ujj mérete 33 cm, a kapucni mérete pedig 24 cm. Legfeljebb csak +/- 1 cm eltérés lehet a tényleges és az itt felsorolt méretek között.

Ennek megfelelően már akár 8 hónapos kortól használhatóak egészen 2 éves korig. A derék részüknél van egy kötő is, amivel szabályozható, hogy az anyag jobban vagy kevésbé legyen összehúzva.


Láthatod, hogy van néhány dolog, amire érdemes odafigyelned, amikor a minden szempontból megfelelő gyerek fürdőköntöst keresed. Nálunk kizárólag minőségi darabokat találsz, amik szépek és kényelmesek. A köntösök mellett pedig sok más kiegészítőt, felszerelést találsz, amire szintén szükségetek lehet.