Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.  További információ adatvédelmi nyilatkozatunkban található.

Miért jó választás az állatos ágynemű?

Miért jó választás az állatos ágynemű?

Az állatos ágynemű használata számos előnnyel szolgál, így arra gondoltunk, megér egy cikket mesélni róla, miért is jó választás. Az ágynemű az egyik legfontosabb babaholmi, hiszen anélkül az éjszakai alvás nem telhet kellemesen a pici számára.

Hajlamos lehetsz azt gondolni, hogy az már csak részletkérdés, hogy milyen minták, motívumok szerepelnek rajta. Holott ennek nagy jelentősége van, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kinézettel rendelkeznek a textilek, amiket a babaszobában használunk.

Ebben az írásunkban ezt a témát vesszük górcső alá és elmondjuk, hogy miért éri meg az állatos ágynemű mellett döntened. Szó lesz arról, hogy milyen szerepet játszanak az állatminták, de az ágynemű anyagáról és különböző változatairól is mesélünk. 


 

Az állatos ágynemű szépen mutat a babaszobában

A minőségi babaágynemű egyik fontos jellemzője, hogy kinézetben is kellemes érzetet nyújt. Sokkal nagyobb örömmel használjuk, ha az ízlésünknek megfelelő kivitelben készül, és a babaszoba többi eleméhez is jól passzol. Ha szereted a kedves motívumokat és a visszafogott pasztell árnyalatokat, akkor az állatos babaágyneműink garantáltan el fognak varázsolni. 

Nagyon szépen beleillenek a babás hangulatba, és jól mutatnak a többi kiegészítő mellett. Például az állatfigurás plüssök vagy a hasonló árnyalatú párnák, takarók és egyéb babaholmik mellett. Ami az állatokat illeti, az ágyneműkön őzzel, medvével, teknősbékával, mókussal és nyuszival is találkozhatsz. 

Bélelt és bélés nélküli változatban is kapható

Nem csak az anyag minősége, összetétele befolyásolja azt, hogy a babád kényelmesen tud-e pihenni, aludni. Emellett az is nagyon fontos, hogy az ágynemű megfelelő vastagságú legyen. Természetesen évszakonként változik, hogy a vastagabb vagy a vékonyabb típus lesz-e az ideális. Sőt ez akár egyénenként változhat, hiszen vannak babák, akik hamar kimelegednek, míg mások inkább fázósak. Az állatos ágyneműk több kivitelben is rendelkezésre állnak. 

A Sweet Deer green ágyneműgarnitúra egy csodás példa a bélés nélküli állatos ágyneműre. Remek választás a tavaszi-nyári hónapokban vagy akár egész évben is azoknak a babáknak, akik nem szeretik magukon a vastagabb textileket.

A babád szívesen alszik benne

Mint, ahogy más ágyneműink is, az állat motívumokkal büszkélkedő típusok is 100%-ban bababarát anyagból készülnek. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a picik komfortosan érezzék magukat, amikor az ágynemű anyaga körbeöleli őket. Ráadásul oeko-tex minősítéssel is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak. Ennek köszönhetően minimális mértékben sem okoznak bőrirritációt.

Egy újszülött még nem sokat érzékel abból, hogy milyen minták veszik körbe. Ahogy viszont egyre nagyobb lesz, elkezd fejlődni a látása és egyre precízebben tudja érzékelni a környezetét is. A kedves állatformák nagyon jó hatással vannak a picikre, ugyanis biztonságérzetet adnak számukra. Nem véletlen, hogy sok mesében is állatok szerepelnek, vagy például a plüssöket is gyakran mintázzák róluk.


Bízunk benne, hogy kerek képet kaptál az állatos ágyneműkről és már nem kérdés számodra, miért érdemes azokat használni. Egyrészt hozzájárul ahhoz, hogy kellemes hangulatot teremts a babaszobában, de a minőségi anyagnak köszönhetően a babád is szeretni fogja. Végül, de nem utolsósorban pedig az is mellette szól, hogy nyári és téli változatban is kapható. Nálunk mindkét típust megtalálod, azok mellett pedig sok más babaholmi beszerzésére is van lehetőséged.