Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.  További információ adatvédelmi nyilatkozatunkban található.

Miért fontos babaholmi az alvókendő?

Miért fontos babaholmi az alvókendő?

Számos olyan babaholmi van, aminek a használata nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a pici maximális komfortban és biztonságban érezze magát. Közülük az egyik az alvókendő, amit szundikendőnek vagy régiesebb nevén rongyikának is szokás nevezni.

Amikor napirendre kerül az altatás, akkor bizony jó, ha kéznél van néhány olyan kiegészítő, ami megkönnyíti az elalvást. A babák ugyanis nem mindig szenderülnek olyan gyorsan álomba, mint ahogy azt szeretnénk. Ilyenkor igazi ajándék, ha ott van néhány pihe-puha kisbarát a közelben, amiket a pici meg tud fogni és hozzájuk tud bújni. 

A mostani írásunkban az alvókendőről fogunk mesélni, hogy minden fontos dolgot megosszunk róla. Először is elmondjuk, hogy pontosan mi is ez a kiegészítő, és hogyan lehet a picit hozzászoktatni a használatához. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet néhány fontos dologra is, amiket érdemes szem előtt tartanod. 


 

Mi az az alvókendő?

Az alvókendő eredetileg nem más, mint egy puha anyag, amit a babák imádnak a kezükben szorongatni elalvás előtt. A közelsége megnyugtatja őket és azt az érzést kelti bennük, hogy biztonságban vannak. Altatáskor az egyik legfontosabb kiegészítő, hiszen sokkal gyorsabban alszanak el a picik, ha a kezükben van. 

A szundikendőknek más haszna is van a babák megnyugtatásán, elatatásán kívül. Azzal, hogy a babák szorongatják őket, megtanulnak fogni, és később sokkal ügyesebben fogják tudni használni az ujjaikat. Emellett segít a látásuk, illetve a tapintással kapcsolatos érzékszerveik fejlődésében is. 

Ez a Natural Forest szundikendő igazán különleges kivitelben készült, ugyanis nyuszi formája van és a fejrésze ki is van tömve. Ennek köszönhetően könnyebben hozzá tud bújni a babád, és persze a fogást is gyakorolhatja rajta. Visszafogott pasztell színvilágának köszönhetően bármelyik babaszobában szépen mutat.

Hogyan szoktasd hozzá a picit a használatához?

Az alvókendő használatához nem kell különösebb szoktatás, a babák ugyanis ösztönösen rányúlnak, ha melléjük teszed. A lényeg, hogy olyan közelségbe tedd, hogy el tudják érni, például közvetlenül a kezük vagy az arcuk mellé.

Ha a picik egy ismerős illatot éreznek rajta, akkor szinte biztos, hogy azonnal a kedvencükké válik. Ez pedig mi lehetne más, mint a már jól ismert anyaillat? Óvatosan dörzsöld a bőrödhöz a kendőt és így tedd mellé, de ügyelj rá, hogy ne kerüljön rá dezodor vagy parfüm!

Mire érdemes odafigyelned?

Mivel az alvókendő közvetlenül érintkezik a pici bőrével, ezért nem mindegy, milyen anyagból készül. Az anyagnak 100%-ban bababarátnak kell lennie és az is nagyon fontos, hogy öko-tex minősítéssel rendelkezzen. Ez az a tanúsítvány, amit csak azok a termékek kaphatnak meg, amik a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. 

A szundikendőre bárhol, bármikor szükség lehet, így semmiképp se felejtsd otthon, amikor útnak indultok valahova. Különösen akkor legyen nálatok, amikor egy új helyre mentek, mert a picit ilyenkor is megnyugtatja a puha anyag közelsége. Érdemes egyszerre többet is beszerezni, így akkor sem kell nélkülözni, amikor az egyik mosásban van. 


Bízunk benne, hogy már számodra sem kérdés, miért annyira hasznos kiegészítő az alvókendő. Nálunk nagyon különleges változatokat találsz, amik szépen beleillenek a babás környezetbe. Ha pedig valami másra is szükséged van, akkor nézz körül a többi termékkategóriánkban is! Sok más fontos babaholmit is be tudsz szerezni, ami ahhoz kell, hogy a kisbabád kényelmesen érezze magát.