Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.  További információ adatvédelmi nyilatkozatunkban található.

Hogyan válaszd ki a megfelelő ovis ágyneműt?

Hogyan válaszd ki a megfelelő ovis ágyneműt?

Az ovis ágynemű az egyik legfontosabb kiegészítő, amire a csemetédnek szüksége van ahhoz, hogy komfortosan tudjon aludni. Ugyanakkor oda kell figyelned néhány dologra, ha azt szeretnéd, hogy valóban a megfelelő változatot válaszd. 

Nemcsak az ágynemű mérete, hanem annak anyaga és vastagsága is rendkívül sokat számít. Mindezeken túl pedig a kinézetéről sem feledkezhetünk meg. Elvégre sokkal szebben mutat egy olyan darab, ami színben, mintában szépen passzol a babaszobába. Arról nem is beszélve, hogy mi és a csemeténk is szívesebben használjuk, ha esztétikus látványt nyújt.

Ebben az írásunkban adunk néhány hasznos tanácsot arra vonatkozóan, hogy hogyan tudod kiválasztani a megfelelő ágyneműt az ovis csemetédnek. Először is a méretéről fogunk beszélni, majd pedig arról is szó lesz, hogy miért annyira fontos a kinézete. Végül felhívjuk a figyelmedet arra is, hogy mi az, amit pluszban még be kell szerezned.

Milyen méretű legyen az ovis ágynemű?

Egy oviskorú gyerkőc már valószínűleg nem kiságyban, hanem “rendes” gyerekágyban alszik. Egy darabig azonban tökéletesen megfelel neki a standard méretű babatakaró, bababárna, illetve az azokra passzoló huzat. Nálunk például a takarók 90 cm x 120 cm-es, a párnák pedig 40 cm x 60 cm-es méretben készülnek. Ezek tökéletesen megfelelnek az ovisoknak is. 

Miért nem mindegy, hogy milyen színű, mintájú?

Természetesen nem a méret az egyetlen szempont, amire figyelned kell. Többek között az sem mindegy, hogy milyen színekben, mintában pompázik a kiszemelt darab. Ha ugyanis egységes végeredményt szeretnél elérni a babaszobában, akkor szem előtt kell tartanod, hogy az egyes kiegészítők illenek-e egymáshoz.

E tekintetben nálunk sokféle választási lehetőséged adódik, hiszen sokféle különböző stílusú ágynemű közül választhatsz. Sőt, akár kifejezetten kollekciók szerint is nézelődhetsz, ami nagymértékben megkönnyíti a válogatást. Ha ott nézelődsz, akkor nem neked kell kitalálnod, hogy mik azok a színek és motívumok, amik jól mutatnak egymás mellett.

Ez a két részből álló ágynemű a Sweet Deer kollekció egyik csodás darabja. A zöld és a barna árnyalatainak kombinációját jeleníti meg, ami pedig a mintát illeti, őzeket és virágmintákat láthatunk rajta. Fiú és lány csemetéknek is ideális választás, hiszen a rajta szereplő színek és a motívumok is az unisex kategóriába tartoznak. 

Mi az, amit pluszban be kell szerezni?

Az ovis ágynemű általában egy takarót és egy párnát tartalmaz, ezek ugyanis a legfontosabbak az alváshoz. Ugyanakkor lepedő használatára is szükség van, amit külön kell megvásárolnod. Mivel a huzatot rendszeresen tisztítani kell, így nem árt, ha beszerzel egy váltást is. Ez jól jön, amikor a másik épp mosásban van. 

Könnyen előfordulhat, hogy nemcsak huzatra, hanem ágynemű garnitúrára is szükséged van. Ez esetben is érdemes körülnézned nálunk, ugyanis takarókat és párnákat is kínálunk, szettben, illetve külön-külön is.

A minden szempontból megfelelő ovis ágynemű megtalálása nem olyan nagy ördöngösség, ha tudod, hogy mire figyelj oda. A méreten túl azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy színben és mintában is ideális választásnak bizonyuljon.


Termékeink között természetesen a 2 részes garnitúrákat és a komplett szetteket is megtalálod. Sőt, még a lepedőt, a különálló huzatokat és a babapárnákat is be tudod szerezni tőlünk.