Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.  További információ adatvédelmi nyilatkozatunkban található.

Babyinside Blog

Válassz horgolt nyuszi kiegészítőt a babádnak!
2022. 08. 13. 00:00:00

Válassz horgolt nyuszi kiegészítőt a babádnak!

A horgolt nyuszi kiegészítők remek választásnak bizonyulnak a babák számára, akiknek még szükségük van rágókára vagy ölelő rongyira. Ezek a termékek lehetőséget adnak arra, hogy a pici megnyugtatása, illetve elaltatása gyors és kényelmes legyen. 

Amikor úgy látod, hogy a pici valamiért nyűgös vagy rosszkedvű, akkor oda egy horgolt nyuszi kiegészítő kell! A kedves állatforma láttán rögtön jobb kedvre fog derülni. Miután megfogja vagy átöleli, sokkal nyugodtabbá válik, és a pihenés, alvás is gördülékenyebb lesz számára. 

Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy jobban is bemutassuk neked a “kisbarát” fantázianevű termékeinket. Ezeken belül most a nyuszit formázó, horgolással készített figurákról lesz szó. Először is elmondjuk, hogy miért fogja imádni a babád, és milyen típusai közül választhatsz. Mindezek után pedig arra az esetre is adunk tippet, ha nem tudnál dönteni. 

Miért fontos a pólya babáknak?
2022. 08. 11. 11:06:47

Miért fontos a pólya babáknak?

Mivel az újszülöttek még nagyon vágynak az anyukájuk pocakjában megtapasztalt biztonságos közegre, a pólya babáknak remek választás. A pólya nem más, mint egy puha anyagból készülő kiegészítő, amit a babánk köré tudunk tekerni, hogy kényelmesen érezze magát. 

A pólya ma már sokféle kivitelben készül, így nem feltétlenül kell a hagyományos megoldásokhoz ragaszkodni. Régen egy úgy nevezett pólyakendőt használtak a kismamák, amit változatos technikákkal, de viszonylag szorosan tudtak a babájukra tenni.

Ebben a cikkünkben egy kicsit jobban is górcső alá vesszük a pólyázást. Először is arról lesz szó, hogy miért érdemes bepólyázni a kicsit, majd pedig egy viszonylag újfajta technikát is mutatunk. Továbbá elmondjuk azt is, hogy ehhez melyik fajta pólyát érdemes használnod és mit kell tudnod róla. 

Miért az egyik legfontosabb kiegészítő a babaágy rácsvédő?
2022. 08. 09. 12:09:33

Miért az egyik legfontosabb kiegészítő a babaágy rácsvédő?

Ha azt szeretnéd, hogy a babád alvása teljes mértékben zavartalan legyen, akkor szükség lesz a babaágy rácsvédő használatára is. Lefekvés után ugyanis a babák gyakran forgolódnak, sőt még az is előfordul, hogy a kiságy rácsaihoz másznak. 

Itt aztán könnyen beüthetik a fejüket, vagy akár a kezük is beszorulhat, ha megpróbálnak kinyúlni. Ha viszont odateszel egy puha rácsvédőt, akkor ezt nagyon egyszerűen meg tudod akadályozni, ezzel elkerülve a kellemetlen baleseteket. 

Ebben az írásunkban egy kicsit részletesebben is beszélünk arról, hogy milyen fontos szerepet tölt be ez a nagyszerű kiegészítő. Ha továbbolvasol, többek között az is kiderül, hogy milyen típusai közül választhatsz, illetve mire érdemes figyelned vásárláskor.

Miért válaszd az autós ágyneműhuzatot?
2022. 08. 08. 12:47:04

Miért válaszd az autós ágyneműhuzatot?

A babaágyneműk nagyon változatos kivitelben készülnek attól függően, hogy milyen színek vagy milyen minták jelennek meg rajtuk. Többek között az autós ágyneműhuzatok is elérhetőek, amik remek választásnak bizonyulnak a fiú babák számára.

A babaholmik közül az egyik legfontosabb az ágyneműhuzat, hiszen nagymértékben befolyásolja, hogy a pici mennyire jól tud aludni éjszaka. Ezt elsősorban az anyag minősége határozza meg, de természetesen a huzat mérete és egyéb jellemzői is sokat számítanak. 

Ezúttal az autós ágyneműhuzatról lesz szó, hogy miért érdemes mellette döntened, mikor sok másik közül is választhatnál. Mindent elmondunk, amit tudnod kell erről a termékről, ha pedig meg szeretnéd vásárolni, nálunk ezt is megteheted. Az általunk kínált minőségi ágyneműhuzatok között ugyanis azt is megtalálod, amit különleges meseautók díszítenek. 

Tudnivalók a baba textilpelenka használatáról
2022. 07. 20. 13:03:13

Tudnivalók a baba textilpelenka használatáról

A kicsiket egy nap több alkalommal is tisztába kell tenni, a művelethez pedig remek megoldást kínál a baba textilpelenka. A használatának számos előnye van, így nem csoda, hogy sokan már nem az egyszer használatos változatokat választják. 

A mellette szóló érvek közül az egyik legerősebb, hogy környezettudatos alternatívát jelent a pelenkázásra. Ugyanakkor ezenkívül sok más szempontot is fel lehet sorakoztatni mellette. Például azt, hogy a piciknek sokkal kellemesebb érzést biztosítanak, arról nem is beszélve, hogy a pelenkázáson kívül másra is használható. 

Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy röviden összefoglaljuk, miért is annyira nagyszerűek a minőségi textilpelenkák. Először is megtudhatod, hogy mi is az a textilpelenka, és milyen előnyei vannak. Utána pedig arról is megosztunk néhány gondolatot, hogy pontosan hogyan is kell használni a textilből készülő pelenkákat.


 
Hogyan válaszd ki a megfelelő ovis ágyneműt?
2022. 07. 20. 11:30:07

Hogyan válaszd ki a megfelelő ovis ágyneműt?

Az ovis ágynemű az egyik legfontosabb kiegészítő, amire a csemetédnek szüksége van ahhoz, hogy komfortosan tudjon aludni. Ugyanakkor oda kell figyelned néhány dologra, ha azt szeretnéd, hogy valóban a megfelelő változatot válaszd. 

Nemcsak az ágynemű mérete, hanem annak anyaga és vastagsága is rendkívül sokat számít. Mindezeken túl pedig a kinézetéről sem feledkezhetünk meg. Elvégre sokkal szebben mutat egy olyan darab, ami színben, mintában szépen passzol a babaszobába. Arról nem is beszélve, hogy mi és a csemeténk is szívesebben használjuk, ha esztétikus látványt nyújt.

Ebben az írásunkban adunk néhány hasznos tanácsot arra vonatkozóan, hogy hogyan tudod kiválasztani a megfelelő ágyneműt az ovis csemetédnek. Először is a méretéről fogunk beszélni, majd pedig arról is szó lesz, hogy miért annyira fontos a kinézete. Végül felhívjuk a figyelmedet arra is, hogy mi az, amit pluszban még be kell szerezned.

Miért jó választás a kapucnis babatörölköző?
2022. 07. 13. 11:11:43

Miért jó választás a kapucnis babatörölköző?

A kapucnis babatörölköző sok esetben jó szolgálatot tesz. Például, amikor a picit fürdetjük vagy elmegyünk vele valahova, ahol tud pancsolni egy nagyot. Ilyenkor nagyon fontos, hogy gyorsan át tudjuk törölni úgy, hogy mindenhol száraz legyen a bőre.

Mivel a babáknak nagyon érzékeny a bőre, így nem mindegy, hogy milyen törölközőt használunk erre a célra. Mindenképp olyat kell választani, ami kellőképpen puha, és minimális mértékben sem irritálja a kicsi bőrét. Ha pedig még kapucni is van rajta, az még jobb, ugyanis ennek is sok előnye van.


Ebben az írásunkban a kapucnis babatörölközőről lesz szó, hogy jobban rávilágítsunk a pozitívumaira. Először elmondjuk, hogy mi is ez pontosan, hogyan néz ki, illetve miért érdemes ezt használni, ha minőségi fürdőlepedőket, törölközőket, keresgélsz. Végül pedig arról is szó lesz, hogy a törölközők kinézete is egy fontos szempont lehet.
Miért jó választás a baldachin kislányoknak?
2022. 06. 29. 11:28:16

Miért jó választás a baldachin kislányoknak?

A baldachin kislányoknak remek választás, hiszen ezzel az ágyuk fölött sokkal szívesebben hajtják álomra a fejüket. Olyan változataik is vannak, amiket nemcsak a gyerekágy fölé, hanem bárhova máshova is fel lehet függeszteni. Ezek remekül funkcionálnak bunkerként. 

Akár az ágy fölött, akár máshol használjuk, egy szép és minőségi kivitelezésű baldachin rengeteg előnnyel szolgál. Egyrészt azért, mert nagyon hangulatossá teszi a gyerekszobát, másrészt pedig azért, mert nemcsak szép, hanem nagyon hasznos is. 

Ebből a cikkünkből kiderül, hogy mit érdemes tudnod erről a csodás kiegészítőről. Először szó lesz arról, hogy miért imádják a kislányok, aztán megtudhatod azt is, hogy miért annyira hasznos. Végül pedig azt is eláruljuk, hogy milyen típusai közül választhatsz. 


 
Miért jó választás az állatos ágynemű?
2022. 06. 27. 15:04:04

Miért jó választás az állatos ágynemű?

Az állatos ágynemű használata számos előnnyel szolgál, így arra gondoltunk, megér egy cikket mesélni róla, miért is jó választás. Az ágynemű az egyik legfontosabb babaholmi, hiszen anélkül az éjszakai alvás nem telhet kellemesen a pici számára.

Hajlamos lehetsz azt gondolni, hogy az már csak részletkérdés, hogy milyen minták, motívumok szerepelnek rajta. Holott ennek nagy jelentősége van, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kinézettel rendelkeznek a textilek, amiket a babaszobában használunk.

Ebben az írásunkban ezt a témát vesszük górcső alá és elmondjuk, hogy miért éri meg az állatos ágynemű mellett döntened. Szó lesz arról, hogy milyen szerepet játszanak az állatminták, de az ágynemű anyagáról és különböző változatairól is mesélünk. 


 
Így válassz a babaszobába dekort
2022. 06. 13. 15:03:53

Így válassz a babaszobába dekort

A megfelelő babaszoba dekorok kiválasztása az egyik legizgalmasabb feladat. Elvégre csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy hogyan rendezzük be és mivel dekoráljuk a babánk birodalmát. Ha néhány dologra odafigyelsz, akkor nagyon szép végeredményt érhetsz el. 

Gyönyörű dekorációs termékeket találni nem nehéz feladat. Az már viszont annál inkább, hogy mi alapján válasszuk ki és hogyan kombináljuk őket. Ahhoz ugyanis, hogy végül kellemes összhatást érjünk el, szükség van egy kis tudatosságra.

Ebben az írásunkban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Ha ezekre odafigyelsz, akkor a babaszoba kiegészítőinek kiválasztása egyszerű és élvezetes lesz. A végeredmény pedig önmagáért fog beszélni.

Először is beszélünk arról, hogy mik a leggyakoribb dekorációs termékek, amikből te is válogathatsz. Utána pedig elmondjuk, hogy milyen szempontok alapján érdemes választanod közülük. 

Ha itt a jó idő, akkor itt a nyári termékek ideje!
2022. 06. 09. 14:51:51

Ha itt a jó idő, akkor itt a nyári termékek ideje!

Ahogy beköszönt a jó idő, érdemes pár dolgot leváltani és tavaszi, illetve nyári termékeket használni az őszi-téli helyett. Például a picinek ilyenkor elég lehet egy vékonyabb takaró a vastag helyett vagy a bélés nélküli ágynemű a bélelt helyett.

Természetesen minden esetben a babád egyéni igényei a mérvadóak, nem pedig az, hogy épp milyen évszak van. Ugyanakkor érdemes felkészülni a váltásra és beszerezni néhány olyan dolgot, amire szükségetek lehet a nyári hónapokban. Különösen igaz ez akkor, ha mozgalmasra tervezed a nyarat, és a picit is magaddal szeretnéd vinni. 

Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is elmondjuk, hogy milyen nyári termékek lehetnek hasznosak számotokra. Többek között arra a kérdésre is válaszolunk, hogy mit érdemes magaddal vinned, ha strandolni mentek. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet arra is, hogy mire figyelj, ha kimentek a lakásból a picivel kiélvezni a jó időt. 

Amit egy csecsemő alvása kapcsán tudni érdemes
2022. 05. 25. 13:06:57

Amit egy csecsemő alvása kapcsán tudni érdemes

Egy csecsemő alvással tölti a mindennapjainak nagy részét, számára ösztönösen ez az egyik legfontosabb tevékenység az evés mellett. Azzal, hogy a születésekor egy teljesen új világba csöppent, rengeteg külső hatás éri, amiket ki kell pihennie.

A babák az első 1 évben mennek keresztül a leglátványosabb változásokon. Nő a testsúlyuk és a testhosszuk, valamint többek között kifejlődik a hőháztartásuk, az idegrendszerük és a mozgáskoordinációjuk is. Emiatt egy nap akár 10-12 órát is simán végigalszanak. A szervezetüknek ugyanis szüksége van a pihenésre ahhoz, hogy megfelelően tudjon fejlődni. 

Ugyanakkor nem csak ez az egyetlen dolog, amit érdemes tudni a picik alvásáról. Amellett, hogy többet alszanak, mint mi, felnőttek, máshogy is teszik azt. Pontosan miben is különbözik az alvásuk? Miért fontos, hogy minőségi kiegészítőkkel megfelelő körülményeket teremtsünk számukra a pihenéshez?

Ebben az írásunkban erről lesz szó, hogy minden fontos tudnivalót összefoglaljunk számodra.

Miért hasznos a babahordozóba való szűkítőbetét?
2022. 05. 20. 11:08:04

Miért hasznos a babahordozóba való szűkítőbetét?

Vannak olyan kiegészítők, amik nagymértékben növelik a baba komfortérzetét, közülük az egyik a babahordozóba való szűkítőbetét. A használatával sokkal kényelmesebbé lehet tenni a pici számára a fekvést a hordozóban, hiszen leszűkíti a méretét. 

A babahordozó megkönnyíti a babával való közlekedést, hiszen beletéve bárhova magunkkal tudjuk vinni. Kézben is foghatjuk, de akár az autóban is tudjuk rögzíteni, így ott is biztonságosan tud utazni velünk. Az első pár hétben, hónapban viszont szükség lehet egy kényelmes szűkítőbetétre is.

Ebben az írásunkban arról lesz szó, hogy pontosan milyen előnyökkel jár a használata. Ezzel egy rövid útmutatót szeretnénk adni ehhez a csodás kiegészítőhöz. Ha pedig nemcsak olvasnál róla, hanem meg is szeretnéd vásárolni, akkor azt is megteheted nálunk. 

A baldachin kisfiúknak is jó választás a babaszobába
2022. 05. 17. 10:49:01

A baldachin kisfiúknak is jó választás a babaszobába

A baldachin kisfiúknak is nagyon hasznos tud lenni, mindamellett, hogy a babaszoba kellemes összhatásához, hangulatához is hozzájárul. Ha tehát épp a babád birodalmának kialakításához keresel kiegészítőket, akkor erről a csodás kellékről se feledkezz meg!

Egyrészt a baldachin nagyon praktikus, hiszen több szempontból is segít, hogy a pici zavartalanul tudjon aludni, pihenni. Másrészt pedig nagyon jól fel tudja dobni a szobát, hiszen egy olyan kiegészítőről van szó, ami garantáltan felkelti a figyelmet. 

Ebben a cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is annyira csodálatosak a minőségi anyagból készülő baldachinok. Többek között kitérünk arra is, hogy miért jó választás a kisfiúk számára is. Sőt, még azt is megtudhatod, hogy milyen típusai vannak és melyiknek mi az előnye. 
Milyen a jó gyerek ágynemű garnitúra?
2022. 05. 05. 15:49:45

Milyen a jó gyerek ágynemű garnitúra?

A gyerek ágynemű garnitúra az egyik legfontosabb kiegészítő, amit elsőként be kell szerezni. Elvégre a babánk az első időszakban akár 10-15 órát is alvással tölt, amihez kényelmes környezetet kell biztosítanunk.

Az alvása, pihenése nem lehet zavartalan a megfelelő ágynemű nélkül, az újszülöttek ugyanis nagyon érzékenyen reagálnak a külső hatásokra. Egy nem elég puha és nem elég légáteresztő anyag is külső hatásnak minősül negatív értelemben.

Mire figyelj oda, amikor ágyneműt keresgélsz a csemetédnek? Honnan tudod, hogy egy gyerek ágynemű garnitúra megfelelő lesz-e számára? Most erről a témáról hozunk egy informatív írást, amiben többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.
 
Miért fontos a nyári takaró?
2022. 04. 25. 12:27:43

Miért fontos a nyári takaró?

A nyári takaró egy fontos kiegészítő, sok esetben ugyanis jól jön, ha kéznél van altatáskor, etetéskor vagy utazáskor. Amikor babatakaróra gondolunk, akkor általában azok a pillanatok jutnak eszünkbe, amikor a csemeténket alaposan be kell bugyolálni, hogy ne fázzon.

A valóság azonban az, hogy a piciknek nem csak ősszel vagy télen esik jól, ha betakargatjuk őket. Különösen igaz ez a fázósabb babákra, akiknek még nyáron sincs mindig melegük. Amikor jó idő van, akkor persze nincs szükség béléssel vastagított, meleg takarókra. Ilyenkor elég egy vékonyabb darab, ami kellemes melegben tartja őket. 

Milyen jellemzői vannak a tavaszi-nyári takarónak? Mikor és hol tudjuk használni őket? Miért nem mindegy, hogy milyen anyagból készül? Ezúttal ezekre a kérdésekre válaszolunk, hogy egy kis útmutatót adjunk és segítsünk neked a döntésben.
Miért válassz babafészek szettet?
2022. 04. 21. 12:16:02

Miért válassz babafészek szettet?

A babafészek szett remek választás, ha te is odafigyelsz a részletekre és fontos számodra, hogy a babaszobának egységes hangulata legyen. Ha több babaholmira is szükséged van, akkor miért ne választhatnál olyanokat, amik stílusban passzolnak egymáshoz?

A babafészek egy rendkívül hasznos kiegészítő, ami óriási segítséget jelent a babás családok mindennapjaiban. Gondolj csak bele! Az ágyra, a kanapéra, sőt még a játszószőnyegre is leteheted benne a babádat úgy, hogy maximális kényelemben és biztonságban van. 

Pontosan mi is az a babafészek, és milyen előnyei vannak a használatának? Milyen termékekből tudsz összeállítani egy szettet? Ezúttal ezeket a kérdéseket vesszük górcső alá, hogy segítsünk neked egy szép és hangulatos babaszoba kialakításában.

Miért jó választás a csillag alakú párna babaszobába?
2022. 04. 14. 15:10:24

Miért jó választás a csillag alakú párna babaszobába?

A csillag alakú párna a babaszoba fontos kiegészítője lehet, hiszen nemcsak szép, hanem praktikus is. Nagy igazság, hogy párnából sosem elég, hiszen szükség lehet rá a kiságyban, a fotelban, sőt még akár a játszószőnyegen is. A kérdés csak az, hogy milyen színű, méretű és formájú legyen?

A csillag alakú párna egy igazán mutatós darab, ami nagyon szépen beleillik a babaszoba mesés hangulatába. A díszpárnák kategóriájába sorolhatjuk, pont azért, mert bárhova is tesszük, hozzájárul a harmonikus összképhez. 

Miért jó választás a babaszobába? Amellett, hogy jól néz ki, milyen más előnyei vannak? A mostani cikkünket annak szenteljük, hogy bemutassuk ezt a csodás kiegészítőt és válaszoljunk ezekre a kérdésekre.


 
Miért jó a zsebes tároló a babaszobába?
2022. 04. 12. 11:04:41

Miért jó a zsebes tároló a babaszobába?

A zsebes tároló remek alternatíva, ha szép és praktikus megoldást szeretnél találni a holmik tárolására a babaszobában. Nem csoda, ha néha elcsodálkozol azon, hogy egy babának milyen sok cucca van, azokat pedig rendszerezni, tárolni is kell valahol.

Csak hogy néhány dolgot említsünk, ott vannak például a plüssök, takarók, ruhák, törölközők, pelenkák, játékok. Ezekre bármikor szükség lehet, így szinte nem is érdemes eltenni például a szekrénybe vagy a fiókba. Onnan ugyanis nehezen tudjuk előhalászni őket. Viszont mégsem hagyhatjuk az ágyon, az asztalon vagy a pelenkázópulton őket. Erre kínálnak megoldást a különböző kialakítású tárolók.

Miért is előnyös a zsebes tárolók használata? Hova lehet tenni őket, és milyen tárgyak tárolására, rendszerezésére szolgálnak? Most erről a témáról hozunk egy cikket, amiben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat. 


 
Miért jó választás a baldachin gyerekágyra?
2022. 03. 29. 11:06:49

Miért jó választás a baldachin gyerekágyra?

A baldachin gyerekágyra való felszerelése nagyon egyszerű és több szempontból is hasznos. Ráadásul elképesztően dekoratív látványt nyújt, aminek köszönhetően hamar a babaszoba díszévé válik. Egy nélkülözhetetlen kiegészítő, amire minden babás családnak szüksége van.

Az első hetekben, hónapokban a baba ideje nagy részét alvással tölti. Ez azt jelenti, hogy szinte mindig a kiságyban van. Itt minden feltételnek adottnak kell lenni számára ahhoz, hogy zavartalanul tudjon pihenni. Az alvással kapcsolatos kiegészítők sorában a baldachin pontosan ezt a célt szolgálja.

Milyen szerepet tölt be a kiságyon? Milyen pozitívumai vannak a használatának? Ezek a kérdések teljesen jogosan merülnek fel benned, ha te is elgondolkodtál már azon, hogy szükség van-e a baldachinra. A mostani írásunkban érkezünk a válaszokkal ezzel egy kis útmutatót adva, hogy könnyebben és határozottabban tudj dönteni.  
Miért jó a rugalmas pólya?
2022. 03. 28. 12:43:42

Miért jó a rugalmas pólya?

A rugalmas pólya használata egy igen kedvelt alternatíva. A baba megszokta anya pocakjában a biztonságos közeget, amit idekint is biztosítani kell számára. Éppen ezért jólesik neki, ha egy puha, kellemes tapintású textil stabilan, mégis rugalmasan körbeöleli. 

Pólyázáskor pontosan ez történik. Ilyenkor a pólyába “becsomagoljuk” a babánkat, ami aztán az anyaméh meleg és biztonságos közegére emlékezteti. A Baby Wrap, azaz rugalmas pólya remek választás, ha nem szeretnél szoros pólyakendőt használni. 

Mit érdemes tudnod róla? Miért ideális választás és milyen előnyei vannak? A mostani írásunkban ezekre a kérdésekre válaszolunk, hogy minden fontos tudnivalót átadjunk erről a csodás, alváshoz kapcsolódó kiegészítőről 
Miért fontos kiegészítő a szoptatós párna?
2022. 03. 18. 11:33:11

Miért fontos kiegészítő a szoptatós párna?

A szoptatós párna igazi ajándék a kismamák számára. A pici táplálása, szoptatása csodálatos dolog, ám nem mindig egyszerű művelet, hiszen a babát közben tartani is kell. A feladat megkönnyítésére lett kitalálva ez a speciális kialakítású párna, ami nem hiányozhat a babás családok életéből.

Más néven úgy hívjuk, hogy etetőpárna. Sőt terhességi vagy kismamapárna néven is elterjedt, ugyanis nem csak a baba táplálásakor hasznos. Az anyuka várandós állapotban is hasznát veheti pihenéskor, illetve alváskor. 

Pontosan mi is az a szoptatós párna és mi a szerepe? Miért lehet rá nektek is szükségetek? Most ezekre a kérdésekre adunk választ, hogy írásunkban minden fontos tudnivalót megtalálj erről a csodás kiegészítőről
 
Hogyan válassz pelenkázó alátétet?
2022. 03. 10. 11:33:34

Hogyan válassz pelenkázó alátétet?

A pelenkázó alátét az egyik legfontosabb kiegészítő, amire egy babás családnak szüksége lehet. Az első 1-2 évben napi szintű feladat a pelenkázás, ugyanis a pici csak ezt követően válik képessé a szobatisztaságra. Utána már lehet próbálkozni a bilivel, de addig marad a pelus.

A pelenkázás nem nagy ördöngösség, hiszen csupán két nagyon egyszerű dolgot kell megcsinálni. A koszos pelust le kell venni a babáról, a tisztát pedig fel kell tenni rá. Semmilyen komolyabb tudás vagy képesség nem szükséges hozzá, teljesen kezdőként is gyorsan el lehet sajátítani a technikát. Ez esetben is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert, vagyis minél több pelenkát cserélsz ki, annál ügyesebb leszel.

Csak néhány alapvető dologra kell odafigyelned, hogy a pelenkacsere gördülékeny legyen, és persze szükséged lesz néhány fontos kiegészítőre is. Ezek közül az egyik a pelenkázó alátét, aminek a kiválasztását nem érdemes a véletlenre bíznod. Mostani írásunkban egy kis útmutatót adunk ahhoz, hogy milyen szempontok szerint érdemes döntened.


 
Pólya babának: ezért fontos a használata
2022. 02. 23. 00:00:00

Pólya babának: ezért fontos a használata

A pólya a babának egy rendkívül hasznos kiegészítő. Amikor világra jön a csemeténk, egy csapásra megváltozik az életünk. Onnantól fogva az az első, hogy gondoskodjunk róla és biztonságban tudjuk őt. A pólyázás ebben nyújt hatalmas támogatást.

A pólya tulajdonképpen a gondoskodás “eszköze”. Egy olyan babatextil, ami puhán körbeöleli a pici testét, ezáltal növelve a biztonságérzetét. Az anyaméh meleg és biztonságos környezetére emlékezteti, így sokkal könnyebben szenderedik mély álomba. A pólyának ez a fő funkciója, ugyanakkor más szempontból is hasznos lehet.

Pontosan miért is annyira sokoldalú kiegészítő? Miért van rá szükségetek nektek is? Ezúttal ehhez adunk egy kis útmutatót. Sok hasznos tanáccsal látunk el, és egy kis termékajánlót is találsz az írásunkban.  
Miért fontos babaholmi a kapucnis törölköző?
2022. 02. 20. 00:00:00

Miért fontos babaholmi a kapucnis törölköző?

A kapucnis törölköző a babafürdetés fontos kelléke. Az első időszakban a babák minden külső hatásra érzékenyen reagálnak. Különösen igaz ez akkor, amikor fürdetésre kerül sor. Könnyen megfázhatnak, ha utána nem a megfelelő textilbe bugyoláljuk be őket. 

Ehhez nyújt remek segítséget a kapucnival felszerelt törölköző, amit akár fürdőlepedőnek is nevezhetünk. A fürdetés után lágyan be tudod vele bugyolálni a csemetédet, aki így ismét meleg és puha helyre kerül. Emellett pedig a száradását is nagymértékben elősegíti. Kell még ennél több?

Pontosan mi is az a kapucnis törölköző? Hogyan tudod használni? Miért nélkülözhetetlen a babás mindennapokban? Ezúttal ezekre a kérdésekre adunk választ.

 

 

Rácsvédő kiságyba: miért és meddig van szükség rá?
2022. 02. 17. 15:59:44

Rácsvédő kiságyba: miért és meddig van szükség rá?

Rácsvédő a kiságyba azért kell, mert ott fontos szerepet tölt be. Sok szülő az első babaholmikkal együtt szerzi be, ami nyilvánvalóan nem véletlen. Ez is jól mutatja a jelentőségét. Milyen feladatot lát el? Miért és meddig érdemes használni? Most ezt a témát járjuk körül.

A rácsvédő egy olyan kiegészítő, ami a babaágyba kerül. A picik gyakran forgolódnak éjszaka, aminek az lehet a következménye, hogy nem pontosan ott ébrednek fel, ahova letettük őket. Sokszor egészen közel kerülnek az ágy rácsához, amibe könnyen be tudják verni a fejüket. Kivéve, ha ott van egy pihe-puha rácsvédő, ami megóvja őket ettől. 


 
Ezért fontos téli kiegészítő a babakocsiba való bundazsák
2022. 02. 08. 15:38:10

Ezért fontos téli kiegészítő a babakocsiba való bundazsák

A babakocsiba való bundazsák nélkülözhetetlen kellék a téli sétákhoz. A picinek hidegben is szüksége van a friss levegőre és azokra a különleges élményekre, amik odakint várnak rá. A kérdés csak az, hogyan téliesítsd a babakocsit, hogy a csemetéd ne fázzon meg? 

A babakocsi egy szuper járgány, de önmagában nem véd a hideg levegő ellen. Éppen ezért fontos, hogy felszerelkezz néhány fontos kiegészítővel, amik melegen tartják a babádat. A kényelemről már nem is beszélve! Nemcsak házon belül igényli a pihe-puha környezetet, hanem a babakocsiban is. Szerencsére szuper utazós babakellékek vannak, amikkel luxus körülményeket teremthetsz neki útközben is. 

A babakocsi téliesítése nem nagy ördöngösség, ha birtokában vagy a szükséges holmiknak. Miért olyan fontos felkészülni a téli sétákra? Miért van feltétlenül szükség babakocsiba való bundazsákra? Most erről hozunk néhány fontos gondolatot.


 
Miért jó választás a fonott rácsvédő a kiságyba?
2022. 01. 31. 15:07:53

Miért jó választás a fonott rácsvédő a kiságyba?

Fonott rácsvédő a kiságyba? Naná, ez egy szuper ötlet! Kisbabád az első heteket nagyrészt alvással tölti. Nagyon fontos, hogy a pihenése zavartalan legyen, ha ugyanis nem tudja kialudni magát, azt te is tudni fogod. A babád sírás formájában adja tudtodra, hogy valami nem oké. 

Este a picit gondosan elhelyezed a kiságy közepén, betakargatod és egy puszival jó éjt kívánsz neki. Reggel pedig arra leszel figyelmes, hogy az ágy szélén, közvetlenül a rácsok közelében ébred. Először talán magad sem érted, mi történt. Az a helyzet, hogy a babák gyakran mozgolódnak alvás közben. Egy-egy aktív éjszaka után pedig simán az ágyrács közelébe kerülhetnek. 

Nem véletlen, hogy a rácsvédő egy fontos babaágy-kiegészítő. Bár a neve kissé megtévesztő, ugyanis nem a rácsot védi, hanem a babádat. Méghozzá attól, hogy a mozgás, forgolódás után a fejét ne tudja beverni. 


 
Milyen babaágynemű szetteket válassz?
2022. 01. 26. 10:16:50

Milyen babaágynemű szetteket válassz?


A babaágynemű szettek a babakelengye legfontosabb elemei. Elvégre a csöppséged idejének nagy részét alvással tölti. A kezdeti időszakban a pici nagyon érzékenyek a külső hatásokra. Ennek megfelelően érdemes tudatosan megválasztani a babatextileket. 

Nem jó akármilyen ágyneműhuzat? Merülhet fel benned a kérdés. Mivel a kisbabád bőre hajlamos az irritációra, csak a bababarát anyagok jöhetnek számításba. Emellett az sem mindegy, hogy a csemetéd fázós vagy inkább izzadós? A babaágynemű huzat kiválasztásakor ezt is figyelembe kell venni. 

Nálunk megtalálod azokat a babaágynemű garnitúrákat, amik maximálisan támogatják a csemetéd pihenését, alvását. Mitől annyira különlegesek? Milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek? Most erről fogunk mesélni neked. Velünk tartasz?

Milyen babaszobatextilre van szükség?
2022. 01. 20. 12:42:25

Milyen babaszobatextilre van szükség?


A babaszobatextilek kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Így hát nem is csoda, hogy jóval a kis csöppség megérkezése előtt napirendre kerül a beszerzésük. Ide sorolhatók az ágyneműk, a takarók, párnák és jóformán minden olyan babatermék, ami anyagból készül.

A kisbabák bőre az első pár hónapban elképesztően érzékeny. Kétszer is érdemes meggondolnod, hogy milyen minőségű textileket választasz számára. Elvégre ezekkel fog érintkezni a legtöbbet. Ha valamit kellemetlennek érez magán, annak biztosan sírás lesz a vége. Nagyon fontos tehát, hogy bármit is veszel, 100%-ban bababarát anyagból készüljön.

Melyek azok a babaszobatextilek, amikre feltétlenül szükség van? Mire figyelj oda vásárláskor? Most adunk egy kis útmutatót ehhez, hogy ezzel is segítsünk neked megtalálni a megfelelő termékeket.

Babafészek előnyei
2022. 01. 14. 15:35:50

Babafészek előnyei

A babafészek előnyeiről röviden

 

Sok kismama fejében megfordul a kérdés, hogy mik a babafészek előnyei? Azokról órákat lehetne beszélni, hiszen egy nagyon szerethető és sokoldalúan használható kiegészítőről van szó. Nevéhez hűen valóban egy kis “fészek”, amiben teljes biztonságban érezheti magát a kisbabád. 

 

Eredetileg Svédországból származik, de ma már a világ számos pontján kedvelt babakellék. Nemrég hazánkban is ismertté vált, mostanra pedig hatalmas népszerűségnek örvend. Nem csak a babák imádják, hanem a szülők is, hiszen nem csak szép és kényelmes, hanem rendkívül praktikus is. 


Webáruházunkban minőségi babatermékeket találsz, ahonnan természetesen a babafészek sem hiányozhat.