Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.  További információ adatvédelmi nyilatkozatunkban található.

A megfelelő huzat kiválasztása a babapelenkázóra

A megfelelő huzat kiválasztása a babapelenkázóra

Sok olyan bútordarab van, aminek a használata nélkülözhetetlen a babaszobában. Többek között a babapelenkázó is közéjük tartozik. Elvégre egy újszülött tisztába rakása az első hetekben, hónapokban mindennapos feladat a szülők számára.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy pelenkázóhuzatra is szükség van. Ez lényegében nem más, mint egy megfelelő méretű és összetételű anyag, ami rákerül a pelenkázóasztalra. Ennek köszönhetően a pelenkázás sokkal kényelmesebben telik a pici számára. 

Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy könnyen ki tudd választani a megfelelő babapelenkázó huzatot. Mindenekelőtt elmondjuk, hogy miért annyira fontos a használata, utána pedig kitérünk arra is, hogy milyen változatokat találsz nálunk. Végül pedig eláruljuk azt is, hogy mit érdemes még beszerezned mellé.


Miért fontos a babapelenkázó huzat?

A pelenkázás során nagyon fontos, hogy a kisbabád kényelmesen tudjon feküdni, ellenkező esetben a peluscserét nehezen fogod tudni megcsinálni. Ehhez nyújt segítséget a huzat, ami megakadályozza, hogy a pici bőre hozzáérjen a pelenkázó hideg felületéhez. Higiéniai okok miatt is érdemes használni, így ugyanis elkerülhető, hogy koszos legyen a pult. A huzatot könnyen le tudod venni róla, mosógépben pedig ki tudod mosni.

Mivel a picit napjában többször is kell pelenkázni, ezért a pelenkázó egész nap elöl van. A huzat amellett, hogy egy fontos használati tárgy, ami biztosítja a pici higiéniáját, kényelmét, esztétikailag is fontos szerepet tölt be. Amennyiben a színe, mintája szépen passzol a babaholmikhoz, illetve a többi kiegészítőhöz, akkor hamar a babaszoba díszévé válhat.

Milyen huzatokat találsz nálunk?

Nálunk kizárólag olyan huzatokat találsz, amik 100%-ban bababarát anyagból készülnek és oeko-tex minősítéssel is rendelkeznek. Ezt a tanúsítványt csak azok a termékek kaphatják meg, amik a legmagasabb elvárásoknak is meg tudnak felelni. Az egyszínű változatok mellett vannak mintás típusok is, amik valamelyik egyedi kollekcióhoz tartoznak. 

Ez a Prémium pelenkázóhuzat egy igazán különleges darab. Alapvetően bézs színű anyagból készül, de középen egy csíkban fehér alapon konfetti minta jelenik meg rajta. Az anyaga 100%-os pamut, a méretét tekintve pedig a standard 50x70 cm-es pelenkázóhoz lehet használni. Ez a termék a Konfetti kollekció része, így stílusban tökéletesen passzol a többi babaholmihoz, amit abban a kategóriában találsz.

Mit érdemes még beszerezned a huzathoz?

Ahhoz, hogy a pelenkázó elég kényelmes legyen a babádnak, a huzatra érdemes rátenni egy pelenkázó alátétet is. Nálunk pihe-puha, steppelt velvet bársony anyagból készülő változatokat találsz, amiket a huzatokhoz hasonlóan könnyen ki tudsz mosni mosógépben. Többféle színben is kaphatók, például türkizben, óceánzöldben és rózsaszínben.

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, hogy mit érdemes átgondolnod, amikor a megfelelő pelenkázóhuzatot keresed. Az anyag mellett a szín és a minta is fontos szempont, de természetesen a méretre is érdemes figyelni.

Nálunk sokféle különleges változatot találsz, amik minden igénynek meg tudnak felelni. Azok mellett pedig minden más fontos babaholmit is be tudsz szerezni, ami ahhoz kell, hogy a csemetéd maximális kényelemben és biztonságban érezze magát.